top of page

IN MEMORIAM Paul Severs

Dit jaar hebben we afscheid moeten nemen van

Paul Severs.

"Waar men ging langs Vlaamse wegen (en ja

zelfs Waalse wegen) kwam men Paul Severs tegen."

Er is geen dorp in heel Vlaanderen waar Paul

niet opgetreden heeft. De God van het

Vlaamse lied.

Ten tijde van de toenmalige BRT scoorde

hij zijn klassieker 'Ik ben verliefd op jou'.

In de jaren '90 schreef hij succes-

verhalen met o.a. Zeg 'ns meisje

en Ohohohoh Litle Darling die

hij meermaals bracht ten tijde

van Tien om te zien.

Severs kwam tegen de eeuwwisseling terug in 'the picture' te staan doordat Chris Van Den Durpel in de toenmalige film 'Sylvain' (den bokser) een lied van Severs bracht... Ohohoh kom bij mij ohohoh dicht bij mij; zie je niet mijn verdriet! Nog zo'n klassieker van Severs: 'Geen wonder dat ik ween'.

Paul heeft lang opgetreden met zijn vrouw Paulette; die de choreografie van de danspasjes deed en dus ook meermaals op de planken stond naast andere danseressen. Door een oogziekte treedt Paulette niet meer op. Al de kostuums van de danseressen en enkele showkostuums van Paul Severs zelf werden in 2017 verkocht via de tweedehandswinkel In&Out te Zellik.

Paul kwam samen met projectleider Robrecht Geeroms op de idee om deze kledij daar te verkopen toen hij in 2016 een videoclip opnam bij In&Out Zellik.

Paul scoorde op Schepdaal Feest; want als er één iemand kon entertainen en hét publiek kon bespelen dan was hij het wel. Herinner jullie nog enkele jaren geleden toen Paul samen met de Vetsband enkele hits zong.

Geen Paul Severs meer op Schepdaal Feest. Maar weet je beste Paul, we zullen jouw lach, jouw gedrevenheid en liefde voor de muziek nooit vergeten. Het ga je goed.

 

header-paul-severs-mobile.png
763.jpg
severs_0.jpg
9-51-20130906123829.jpg
bottom of page