top of page

Gene Thomas

In 2014 stond Gene Thomas reeds op het podium van Schepdaal Feest.

We keren even terug naar 1995. Volop Tien Om Te Zien - periode waar Gene Thomas samen met Gina Blondeel de groep X-Session vormde. Met X-Session scoorden ze verschillende hits: van Say yeah, tot On and on en Hot shot, ... Naast hun verschillende hits behaalden ze ook twee Donna Awards en twee TMF Awards als groep en Gene Thomas dan nog eens een TMF award als beste zanger.

Na 7 jaar kwam er een einde aan X-Session. Ze hadden het gevoel dat het doel bereikt was met de groep en iedereen ging zijn eigen weg. Het werd een tijdlang stil rond Thomas.

 

In 2003 begon hij aan zijn solocarrière, waarbij hij resoluut voor het Nederlands koos. Zijn eerste single was "Voor haar", geschreven voor zijn vrouw Kristel Verbeke van K3. Hij stond een aantal weken op nummer 1 en behaalde een gouden plaat. De volgende single, "Wees van mij", werd geschreven voor de tv-reeks Aspe. Even later werd het album "Dichterbij" uitgebracht. "Evenwich"t was de titel van zijn tweede Nederlandstalig album.

 

In de tijd van X-Session presenteerde Thomas een seizoen lang het televisieprogramma Ultratop, met de gelijknamige Vlaamse hitparade, op de VRT. Hij heeft ook een tijdje op TMF gepresenteerd en was sinds eind augustus 2007 te zien op VIJFtv. Daar bekleedde Thomas de rol van omroeper. Sinds 2009 werd hij het vaste gezicht van de muziekzender Anne. Hij presenteerde er niet alleen zijn eigen programma's, maar deed ook de presentatie van alle evenementen zoals de Anne komt naar je toe-tour.

In 2009 maakte hij samen met Gina een comeback met X-Session waarmee hij weer enkele optredens deed en enkel nummers als "Automatic" en "Come Together" schreef. In maart 2012 gaf Gene Thomas er opnieuw de brui aan en werd X-Session definitief stopgezet.

In 2012 deed Thomas mee aan het programma Expeditie Robinson. Daar schopte hij het net niet tot de finale.

In 2014 was Gene voor het eerst als acteur te zien met een gastrol in de politieserie Aspe.

In 2015 werd hij presentator van het tv-programma Gene stress op Stories TV. Daarin was hij uitzendkracht voor een dag.

In 2017 presenteert hij enkele weken de Vlaamse Top 50 op Radio 2 ter vervanging van Christoff.

...En zo belandt Gene Thomas in september 2017 op het podium van Schepdaal Feest... Fotograferen toegelaten!

Promotour 2014 met o.a. Gene Thomas op de affiche

bottom of page