top of page

Dirk Bauters & Vanessa Chinitor

Dirk Bauters, afkomstig uit Lede, wist al vlug dat muziek een belangrijk woord was in zijn leven.

 

Hij studeerde aan het conservatorium te Gent. Na zijn studies wou hij zijn kennis doorgeven aan andere kinderen en begon les te geven in de muziekacademie van Lede en in het VTI te Aalst. Ondertussen vond hij ook de tijd om als pianist en repetent te werken in het musicalgezelschap van Gent namelijk Theater Arena.

 

Op vlak van humor leerde hij heel veel van onder meer Staf Permentier, Kees Brug en later Dirk van Vooren, Luc Caals, alsook Jacques Vermeire. Door de samenwerking met al deze gekende artiesten werkte hij ook als publieksopwarmer van TV-programma’s zoals “De Droomfabriek”, “Blokken”,...

 

Plots toonde ook VTM interesse en zij gaven hem de kans om zowel zijn muzikale, als zijn humoristische kant te tonen in het programma “Ht&d”.

 

In 2003 kreeg Dirk zijn carrière nog een nieuwe dimensie. Zijn pad kruiste dat van Vanessa Chinitor.

Samen werden en zijn ze nog steeds een onafscheidelijk duo die de mensen doen lachen en laten luisteren naar bloedmooie melodieën.

 

In maart 2012 wordt Dirk als de nieuwe sidekick van Jacques Vermeire gevraagd. Deze “cadeau” grijpt hij met beide handen.

2 jaar lang heeft de zaalshow "5 voor 12" gelopen en is na 135 vertoningen in september 2014,  met veel succes beëindigd. Met de show zijn er maar liefst meer dan 70.000 mensen komen kijken.

De 2de zaalshow “veel vijven en zessen” is ook een groot succes met uitverkochte zalen.

Vanessa Chinitor is een rasechte Dendermondenaar. In 1996 wordt ze als finaliste van de “Ontdek De Ster Show “ van VTM ontdekt door John Terra.

 

Met haar eerste single "In Al Mijn Dromen" overtuigt ze meteen de Vlaamse media.  Wanneer haar tweede single "Verdoofd en verblind" verschijnt, lijkt het of Vlaanderen er een nieuw stemgeluid bij heeft.

Vanessa Chinitor is één van de favorieten tijdens Eurosong ‘99 en dankzij haar overwinning tijdens de nationale preselecties mag zij in dat jaar ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival te Jeruzalem. Onder begeleiding van John Terra laat ze het nummer "Like The Wind" naar het einde toe in een ware climax losbarsten. Helaas is politiek ook in dat jaar al één van dé kwaliteitsnormen om liedjes en landen op het Eurovisiesongfestival punten te geven. Vanessa Chinitor eindigt niettemin op een verdienstelijke twaalfde plaats.
 

Eind 2002 krijgt de carrière van Vanessa Chinitor nog een nieuwe dimensie : zij wordt gevraagd één van de hoofdrollen te gaan spelen in de “Winterrevue van Caals en Van Vooren”, een productie van het succesbedrijf Studio 100. Voor het eerst speelt Vanessa Chinitor mee in een groots spektakel vol humor en muziek . Ze krijgt dan ook de smaak te pakken want in diezelfde zomer  mag ze ook meespelen in “De zomerrevue van Dirk Bauters”.

Een jaar nadien komt dan haar zomersingle “Je hart” uit. Een pittig fris nummer dat zeker en vast door haar publiek wordt geapprecieerd.

In de zomer van 2004 heeft Vanessa weer grote plannen en is ze o.a. de bekijken in. “De zomerrevue van Dirk Bauters” en tien dagen lang op de Gentse Feesten. Zo zijn ook de eerste liefdesperikelen begonnen waarvan we het vervolg kennen.

Dirk en Vanessa traden reeds samen op tijdens de Schepdaal Feest edities van 2010 en 2011.

 

In 2017 staan ze dus voor een derde keer op het podium van Schepdaal Feest. Zang en entertainment met vele slokken humor staan alvast op het menu!

bottom of page