top of page

Persbericht

SCHEPDAAL – Op vrijdag 4 mei 2018 wordt op de hoek van de Eylenboschstraat / Dreef officieel het ‘Brasserke’ ingehuldigd. Naast de Burgemeester en de Schepen van Cultuur zal ook de familie De Valck aanwezig zijn bij de plechtigheid.

Naar aanleiding van het kunstproject ‘Kunst In Het Dorp 2017’ werd een kunstwerk in Cortenstaal gemaakt door David Adams van D.A.Las. Het werk werd vorig jaar in de kerk van Schepdaal ter gelegenheid van Schepdaal Feest officieel aan het grote publiek voorgesteld. Nu krijgt het monument – met bijhorende sokkel – een mooie plaats in ons dorp.

Het ‘Brasserke’ werd destijds ontworpen door wijlen cartoonist Brasser, pseudoniem voor Paul De Valck. Paul overleed in 2001 en tekende voordien voor o.a. Het Nieuwsblad en Ring-TV. In 1969 kreeg hij erkenning in Vlaanderen toen hij de publieksprijs van de Wereldcartoenale van Heist won. Paul was naast cartoontekenaar ook een geliefd persoon in Schepdaal en zijn geboortedorp Humbeek. Het is niet toevallig dat we met Schepdaal Feest en in samenspraak met de familie ervoor gekozen hebben om het monument een plaatsje te geven op het grasplein ter hoogte van de Eylenboschstraat / Dreef. Paul heeft iets verderop in de Dreef gewoond.

Om 18u40 vertrekt de fanfare richting het graspleintje waar iets voor 19u00 officieel het ‘Brasserke’ wordt ingehuldigd; voorafgegaan door o.a. enkele toespraken van Schepen van Cultuur Diane Van Hove en Burgemeester Willy Segers.

Zo wordt meteen het startsein gegeven voor de 2-daagse Brasserfeesten waar op vrijdag de avondmarkt plaats vindt en op zondag de Brasserrun. Iedereen van harte welkom op dit groots volksfeest!

 

Robrecht Geeroms,

bestuurslid Schepdaal Feest en coördinator Kunst In Het Dorp

bottom of page